MyReportOnline

Eerder dit jaar liet Bureau Krediet Registratie (BKR) al weten dat over de eerste zes maanden van 2016 minder mensen een betalingsachterstand hebben. Toch is dat met 9 procent nog altijd negen keer hoger dan de nog geen 1 procent bij ambtenaren. Ambtenaren kunnen volgens Ambtenarenlening dan ook gezien worden als de beste betalers. Anja Becker, directeur van Ambtenarenlening: "Het betaalgedrag van ambtenaren is uitstekend. Het aantal en de omvang van hun betaalachterstanden is te verwaarlozen."

 


De betalingsachterstand op leningen is bij ambtenaren maar liefst negen keer kleiner dan gemiddeld. Dat blijkt uit onderzoek van Ambtenarenlening die de gegevens van 5.000 ambtenaren vergeleek met die van de gemiddelde Nederlandse lener. Het gaat om een vergelijking over het eerste half jaar van 2016.

Stabiele baan
Ambtenarenlening deed drie jaar geleden al een vergelijkbaar onderzoek. Ook toen bleken ambtenaren een betere betalingsmentaliteit te hebben dan de gemiddelde Nederlandse lener. Het verschil was toen echter een factor 4 en daarmee ruim twee keer zo klein als nu. Becker wijt de groei in het verschil voornamelijk aan de financiële crisis en het verschil in baangarantie. "De afgelopen jaren zijn de betaalachterstanden over de hele linie toegenomen, ook bij ambtenaren. Toch is het verschil bij ambtenaren minimaal ten opzichte van het Nederlands gemiddelde. Ambtenaren hebben veel vaker een stabiele baan met een vast contract, waardoor zij minder snel in de financiële problemen komen. Pas nu het economisch beter gaat, stabiliseren de cijfers zich ook voor de rest van Nederland."

Laagste rente
Dat ambtenaren goed zijn van betalen, vertaalt zich in een beduidend lagere rente op een lening. Becker: "In de rente die banken berekenen aan hun klanten is een behoorlijk percentage opgenomen ter compensatie voor het risico dat klanten hun lening niet op tijd of soms helemaal niet terugbetalen. Omdat ambtenaren hebben bewezen een betere betalingsmentaliteit te hebben, vormen zij nauwelijks een risico en zijn banken bereid hen de laagste rente te geven."

Over Ambtenarenlening.nl
Ambtenarenlening is een van de grootste kredietbemiddelaars van Nederland. Het bedrijf bemiddelt uitsluitend voor (semi-)ambtenaren werkzaam bij de overheid, politie, brandweer, defensie en binnen het onderwijs. Ambtenarenlening is aangesloten bij het College Bescherming Persoonsgegevens, het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening en voldoet aan alle eisen van de Wet op het financieel toezicht waarvan de Autoriteit Financiële Markten toezichthouder is. Met een tevredenheidsscore van 9,4 op Trustpilot is Ambtenarenlening de nummer 1 in de categorie Particuliere Financiering.


Cultuur
Milieu

HOT TOPIC

Binnenland & Buitenland

Geld